preskoči na sadržaj

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Login
e-DNEVNIK

 

 

BROJAČ POSJETA
Ispis statistike od 7. 11. 2009.

Ukupno: 724950
Ovaj mjesec: 4822
Danas: 375
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
JAVNI POZIV ZA NASTAVNIKE, UČENIKE I NJIHOVE RODITELJE
Autor: Nikolina Dolfić, 29. 10. 2020.

Tehničko dokumentiranje je temelj inženjerske struke. Učenici naše škole koji se obrazuju za zanimanja Strojarski računalni tehničar i Tehničar za mehatroniku, nastavne predmete Tehničko crtanje i Tehničko crtanje i dokumentiranje, uče dvije nastavne godine, a zatim u sklopu mnogih predmeta računalno izrađuju modele. Isti predmeti, naprednijeg sadržaja, uče se i na studijima mehatronike i strojarstva.  Ponukani činjenicom da ne postoji jedan kvalitetan i pouzdan izvor na kojem se može pronaći informacije o povijesti tehničkog dokumentiranja, pokrenuli smo, u šk.god. 2020./2021., eTwinning projekt "Povijest tehničkog dokumentiranja u strojarstvu" s ciljem izrade vlastitih obrazovnih materijala za učenike. U sklopu projekta planira se realizacija više aktivnosti:

-izrada virtualne izložbe stare opreme i pomagala koja su se koristila u tehničkom dokumentiranju

- postavljanje izložbe u školi sa eksponatima stare opreme i pomagala koja su se koristila u tehničkom dokumentiranju i odvijanju nastave

- prezentacije vještina u izradi tehničke dokumentacije u strojarstvu nekad i sada

- izradu umjetničkog sadržaja koji se bazira na povijesti tehničkog dokumentiranja u strojarstvu

- prezentiranje izrade tehničke dokumentacije u strojarstvu nekad i sad

Za potrebe realizacije navedenih aktivnosti pozivamo nastavnike, učenike i njihove roditelje da nam se pridruže, a naročito u dijelu prikupljanja stare opreme i pomagala koja su se koristila u tehničkom dokumentiranju, kao i stare primjerke strojarskih nacrta i tehničke dokumentacije. U projektu možete sudjelovati na način da nam pošaljete fotografije navedenog ili nam donirate ili posudite za potrebe projekta.

Škola se s idejom izrade virtualne izložbe „Povijest tehničkog dokumentiranja: od crtanja rukom do izrade nacrta“ prijavila na natječaj Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Natječaj „Baština na mreži“ odvija se u sklopu projekta Mreža virtualnih izložbi kulturne baštine: razvoj obrazovnih sadržaja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koji podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Stručni žiri Nacionalne i sveučilišne knjižnice prepoznao je vrijednost ideje i nagradio je. Za izradu te izložbe također ćemo koristiti neke od vaših eksponata.

Zahvaljujemo svima koji će se odazvati pozivu na suradnju.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju