Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

DiscoverEU je inicijativa u okviru programa Erasmus+. Cilj mu je mladima u dobi od 18 godina ponuditi iskustvo putovanja kojim će se potaknuti njihov osjećaj pripadnosti Europskoj uniji, omogućiti im da istraže raznolikost Europe, njezinu kulturnu baštinu i povijest, povežu se s ljudima iz cijelog kontinenta i u konačnici otkriju sebe. 

Prijave se mogu podnijeti putem Europskog portala za mlade. Razdoblje za prijavu trajat će od utorka 11. listopada 2022. u 12 sati do utorka 25. listopada 2022. u 12 sati (po srednjoeuropskom vremenu). Na taj dan na stranici će se pojaviti gumb za prijavu. Dobitnici mogu na putu provesti do 30 dana između 1. ožujka 2023. i 29. veljače 2024. 

Sudionici u pravilu putuju željeznicom. Međutim, kako bi se osigurao što širi pristup, u projekt će prema potrebi biti uključena i alternativna prijevozna sredstva kao što su trajekti i autobusi, uzimajući u obzir brigu za zaštitu okoliša, trajanje putovanja i udaljenost.

Sudionici će dobiti i karticu za popust DiscoverEU. Kartica će vrijediti tijekom čitavog razdoblja putovanja. Omogućit će sudionicima da ostvare popuste za posjete i aktivnosti u području kulture, edukacije, prirode i sporta te za lokalni prijevoz, smještaj, hranu itd. 

SVE DODATNE INFORMACIJE POTRAŽITE NA: https://youth.europa.eu/discovereu_hr

Skip to content