Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Ove godine su se u kvizu znanja, u sklopu projekta "Mreža čitanja", natjecali učenici Ana Sučić I Špiro Mihanović iz 2. D razreda te Marin Kružičević Proso iz 3. D razreda. Svo troje učenika je sudjelovalo na nacionalnoj razini kviza znanja, zajedno s još 249 učenika iz drugih škola. Nažalost, pobjeda nam je i ove godine izmakla, ali su učenici uživali u čitanju i sudjelovanju u samom natjecanju.

U srijedu, 18.5.2022. od 13 do 14 sati, putem Zoom-a, u sklopu objave rezultata natjecanja, održao se i književni susret s književnikom Juricom Pavičićem. Učenici Špiro Mihanović i Marin Kružičević Proso sudjelovali su na književnom susretu te su imali prilike književniku postaviti niz pitanja na koja im je on rado odgovorio.  Jedno od iznenađenja za učenike bila je i objava videa u kojem književnik Jerko Mihaljević, autor knjige "Putar i parizer" šalje pozdrave učenicima. Upravo njegova knjiga, najviše se svidjela učenicima jer je tematikom najbliža srednjoškolskom uzrastu.

Ako vas zanimaju knjige koje su čitali, možete ih posuditi u školskoj knjižnici: Jerko Mihaljević: Putar i parizer, Marina Vujčić: Susjed i Jurica Pavičić: Crvena voda.

Također unaprijed pozivamo zainteresirane učenike da nam se na jesen pridruže u novom krugu natjecanja.

        

Skip to content