preskoči na sadržaj

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Login
e-DNEVNIK

 

 

BROJAČ POSJETA
Ispis statistike od 7. 11. 2009.

Ukupno: 724929
Ovaj mjesec: 4801
Danas: 354
KALENDAR
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

One small step for a man, one giant leap for European - Young entrepreneurs of Europe

   

vijesti
Animirani rječnik "What an entrepreneur should be like"
Nikolina Dolfić / datum: 10. 7. 2020. 14:08

Učenici 1. D razreda, Lea Tičina, Marin Kružičević Proso, Marin Guić, Mijo Radić i Luka Poparić su pod mentorstvom nastavnice engleskog jezika, Marine Barač, izradili online animirani rječnik "What an entrepreneur should be like". Učenici su odabrali riječi koje opisuju poduzetnika/cu i zajedno su radili tekstu. Poseben pohvala idu učenici Lei Tičina, koja je izradila animacije za rječnik. U rječniku je ukupno 29 različitih animacija, a za svaku joj je trebalo nekoliko sati da je dovrši. Rječnik je izrađen u Libre Office Impress-u te je potrebno, kako biste ga pravilno mogli listati, otvoriti prikaz prezentacije, odnosno slideshow.

Poveznica: "What an entrepreneur should be like"

 


[OPŠIRNIJE]PREDSTAVLJANJE PODUZETNIČKIH IDEJA 3.A RAZREDA - ZAVRŠNA FAZA PROJEKTA
Nikolina Dolfić / datum: 24. 6. 2020. 20:30

PREDSTAVLJANJE PODUZETNIČKIH IDEJA 3.A RAZREDA  NASTALIH U VRIJEME NASTAVE NA DALJINU

Prezentiranje usluga izrade CAD/CAM programa za tokarenje

izmišljenih "startup poduzeća"  Šutke d.o.o. i Kolege d.o.o.

Učenici 3.A razreda Tehničke škole za strojarstvo i mehatroniku, Split od početka nastavne godine, u nastavnom predmetu Tokarenje CAD/CAM tehnologijom, rade timski, podijeljeni u dvije grupe.  Svaka grupa je u stvari zamišljeno poduzeće s nazivima "Šutke" i "Kolege".

Istraživačkim načinom rada učenici su svladali rad na  dostupnom edukacijskom CAD/CAM programu Mastercam. Ovaj program bio im je u potpunosti nepoznat, obzirom da su projekte u školi realizirali u CAD/CAM programu ESPRIT, stoga su trebali izvući analogiju u radu na ovim programima i iskoristiti stečeno znanje, vještine i stavove u izradi 3D modela i NC kodova za CNC obradu tokarenjem.

S entuzijazmom i  poduzetničkim duhom osmislili su i izradili reklamne brošure, video materijale i slike za predstavljanje svojih usluga u području 3D modeliranja, projektiranja i generiranja NC koda za tokarenje proizvoda primjenom CAD/CAM programa.

Svi materijali izrađeni su tijekom održavanja nastave na daljinu. Učenici Karlo Dvornik i Ante Skelin predvodili su svoje timove, uz mentorstvo nastavnice Vesne Plenče.

Kroz radove ovih učenika prezentirat ćemo da je kreativnost i volja važnija od uvjeta rada.

        Koeleg d.o.o. - CIJEV ZA HLAĐENJE           Šutke d.o.o. - OSOVINA COVID 19

       Cijev za hlađenje - Kolege d.o.o.          Osovina Covid-19 - Šutke d.o.o.

Promotivne materijale pronađite pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]POSTANI PODUZETNIK
Nikolina Dolfić / datum: 5. 3. 2020. 11:58

U srijedu 3. ožujka organizirali smo poduzetnički dan za učenike trećih razreda. Učenici Karlo Dvornik i Ivan Jurić (3.A), Duje Vasilj i Ivan Vrdoljak (3.B), Marin Kalac i Tonči Kutnohorsky (3.C) te Jure Bakota i Neno Brkljača (3.D) pripremili su powerpoint prezentacije kojima su nastojali ostalim učenicima u trećim razredima, pružiti informacije o svemu što je nužno znati ako se žele upustiti u poduzetničke vode.  Ključne informacije su im prenijeli kroz teme Otvaranje obrta ili tvrtke, Istraživanje tržišta, Patentiranje proizvoda, autorsko pravo i intelektualno vlasništvo te Mladi poduzetnici i njihovi proizvodi.  Prezentacije su održali u sva četiri treća razreda, od 2. do 5. školskog sata, za vrijeme nastave hrvatskog jezika. Učenici su bili iznimno zadovoljni radom svojih kolega te su pohvalili ovakav pristup nastavi koji im omogućava više istraživačkog rada, vlastitog angažmana i sadržaje u skladu s njihovim interesima.

         

FOTOGRAFIJE


[OPŠIRNIJE]KAKO HOBI PRETVORITI U POSAO
Nikolina Dolfić / datum: 31. 1. 2020. 08:32

Učenici 1.D razreda su pod mentorstvom nastavnice engleskog jezika Marine Barač, kroz powerpoint prezentacije predstavili svoje hobije za koje vjeruju da ih jednoga dana mogu pretvoriti u posao. Lea Tičina se bavi animacijom, Marin Guić fotografijom, Nikola Miše restaurira stare Vespe, Mijo Radić crta, Marin Kružičević Proso piše poeziju, a Luka Poparić uči japanski jezik.

Njihove prezentacije pogledajte pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]ŽENE I ZNANOST
Nikolina Dolfić / datum: 31. 1. 2020. 07:53

Učenici 2. B razreda, Bruno Ozretić, Frano Renić i Luka Ševeljević te Leon Radan, učenik 2. C razreda, istraživali su znanstvenice koje su svojim poduzetničkim duhom i inovativnošću zadužile čovječanstvo. Strašne žene koje su prikazali na plakatu su: Ada Lovelace - smatraju je prvom računalnom programerkom. Po njoj je nazvan i programski jezik Ada; Nettie Maria Stevens - američka genetičarka zaslužna za otkriće spolnih kromosoma; Emily Warner Reebling - poznata je po svom doprinosu dovršenju Brooklynskog mosta nakon što je njezin suprug Washington Roebling razvio kesonsku bolest; Maragret A. Wilcox - američka inženjerka i jedna od prvih žena strojarskih inženjera. Poznata je po izumu prvog automobilskog grijača i prvih kombiniranih strojeva za odjeću i perilicu posuđa.; Florence Lawrence - najplaćenija holivudska glumica. Danas je zovu prvom filmskom zvijezdom. Izumila je dvije stvari koje danas uzimamo zdravo za gotovo: stop-svjetlo i žmigavce; Mae Carol Jemison - američka  inženjerka, liječnica i bivši NASA-ina astronautkinja.