2020-04-10 13:13:55

POSADI PRIČU! - NATJEČAJ ZA SREDNJOŠKOLCE

Dragi srednjoškolci,

pošaljite nam svoje neispričane priče. Pišite o odgovornosti, dobroti, poštovanju, nježnosti, suosjećanju, humanosti, pravednosti, ustrajnosti, ljubavi, preobrazbi.

Ispričajte nam u kratkoj proznoj formi do 100 riječi. Priči, prema želji, možete dodati i naslov (koji se ne ubraja u broj zadanih riječi).

Upravo sada treba nam ovakvih riječi i ovakvih priča: da nas povežu, da nam pomognu, da nas vrate pravim vrijednostima.

U vama i u vašim pričama skrivena je moć  kojom mijenjate svijet!


Uvjeti natječaja su pod opširnije.

u natječaju sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola u tri kategorije: 1. – 4. razred osnovne škole 5. – 8. razred osnovne škole 1.  4. razred srednje škole na natječaj se mogu prijaviti prozni radovi do 100 riječi (ne uključujući naslov) rad mora biti originalan – ne smije prethodno biti objavljen ili posuđen iz nekog već napisanog djela svaki rad mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, razred naziv i adresu škole ime i prezime stručnog suradnika školskog knjižničara, kontakt (telefon, adresu e-pošte) stručni suradnici školski knjižničari, sami ili u suradnji s učiteljem/predmetnim nastavnikom, odabiru 3 najbolja rada i šalju ih zaključno do 16. travnja 2020. godine putem e-pošte: husk@husk.hr, s naznakom Za natječaj Posadi priču! Odabrane radove valja staviti u prilog (u dokumentu Word, Times New Roman, prored 1.5, font 12).

Nagrade

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije: 1. – 4. razreda osnovne škole, 5. – 8. razreda osnovne škole i 1. – 4. razreda srednje škole. Od pristiglih će radova ocjenjivački odbor, sastavljen od predstavnika organizatora Natječaja, odabrati sveukupno 3 najbolja rada na temelju uspješnog odgovora na zadatak, stila, originalnosti i maštovitosti.

Nagrade čini poklon-paket knjiga namijenjen učeniku autoru rada te poklon-paket namijenjen školskoj knjižnici.

Radovi koji su nas osobito razveselili i inspirirali bit će predstavljeni na mrežnoj stranici Noći knjige, društvenim mrežama, a prema mogućnostima i na drugim promidžbenim materijalima manifestacije. Sudionici natječaja slanjem svojih radova pristaju na to da se oni koriste za promociju Noći knjige i čitanja, a školski knjižničari suradnici od roditelja trebaju ishoditi odgovarajuće dopuštenje.

Obavijest o nagrađenim radovima bit će objavljena 23. travnja 2020. na mrežnim stranicama Noći knjige i Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Dodjela nagrada i prigodnih zahvalnica održat će se nakon stjecanja uvjeta i o tome će nagrađeni biti pravovremeno obaviješteni!


Tehnička škola Split