preskoči na sadržaj

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Login
e-DNEVNIK

 

 

BROJAČ POSJETA
Ispis statistike od 7. 11. 2009.

Ukupno: 634475
Ovaj mjesec: 1040
Danas: 45
VIJESTI IZ KNJIŽNICE
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
12. FESTIVAL PRAVA DJECE
Autor: Nikolina Dolfić, 16. 10. 2020.

   

Godine 2009., povodom 20. obljetnice Konvencije o pravima djeteta, pokrenut je Festival prava djece. S ciljem podsjećanja na obvezu koju su potpisivanjem Konvencije preuzele zemlje svijeta, Festivalom se htjelo, prije svega, skrenuti pozornost na prava djece i mladih koristeći alate filmske umjetnosti te brojne mogućnosti koje nam osiguravaju kreativnost i stvaralaštvo. Važno je skrenuti pozornost na činjenicu da svatko ima pravo na kulturne sadržaje, stoga su svi programi Festivala besplatni.

12. izdanje Festivala prava djece fokusirano je na temu mentalnog zdravlja djece i mladih koja će objediniti sve programske cjeline Festivala. Kako bi se o mentalnom zdravlju govorilo i u, ove godine posebno izazovnom, školskom okruženju, pripremljeni su i  filmovi iz programa za osnovne škole „Školski objektiv“ i za srednje škole „Mislim, dakle snimam“, tako da će sudionici Festivala o ovoj temi moći raspravljati i na nastavi.

Također, filmove možete gledati i kod kuće jer će se na HRT-u 3 prikazivati kvalitetni obiteljski filmovi u programu „Dobre vibracije“ (raspored prikazivanja je na poveznici).  Filmovi obuhvaćaju teme poput odrastanja i prepreka s kojima se djeca susreću, a zajedničko im je da su pozitivni i pružaju odlične temelje za razgovor u obitelji.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju