preskoči na sadržaj

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Login
e-DNEVNIK

 

 

BROJAČ POSJETA
Ispis statistike od 7. 11. 2009.

Ukupno: 634478
Ovaj mjesec: 1043
Danas: 48
VIJESTI IZ KNJIŽNICE
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SANJAM ŠKOLU: poziv učenicama i učenicima srednjih škola
Autor: Nikolina Dolfić, 27. 5. 2020.

Sigurni smo kako su okolnosti epidemije pokazale kolika je važnost i vrijednost obrazovanja u našim životima. Osim što u formalnom obrazovanju provedemo 10 do 12 godina (a neki i više), obrazovanje nas, što je puno važnije, priprema za život, suradnju, rad, djelovanje i učenje u budućem životu.

Vjerujemo kako su te ove okolnosti potaknule i da malo dublje razmišljaš o obrazovanju i školi, da se pitaš zašto učiš određene stvari, zašto je škola organizirana tako kako je organizirana, brinemo li i koliko kao društvo za obrazovanje i škole i sl.

Upravo ta razmišljanja o obrazovanju i školi s pogledom u budućnost bismo voljeli čuti.

Prošlost jest bitna jer iz nje možemo učiti. No, budućnost je bitnija i voljeli bismo da pišeš o budućnosti, da sanjaš školu budućnosti, školu u koju bi volio/voljela (opet) ići. Voljeli bismo da tvoje iskustvo pohađanja škole i razmišljanje o školi budućnosti potakne na razmišljanje druge učenike/ce, roditelje, učitelje/ice, a najviše donositelje odluka na zajedničko promišljanje o budućnosti obrazovanja i škole, jer budućnost bi trebala biti bolja od prošlosti.

Kakvi bi odnosi bili u toj školi, koje bi predmete imala, kako bi se učenici trebali osjećati u takvoj školi, kako bi bila organizirana – ovo su samo neka pitanja na koja bismo voljeli čuti tvoje razmišljanje. Sigurni smo da ima i drugih, vjerojatno za tebe važnijih pitanja vezanih za školu i obrazovanje. Slobodno ih postavi i obrazloži svoje razmišljanje.

Tvoje razmišljanje očekujemo do 25. lipnja 2020. godine u pisanoj formi do jedne i pol kartice teksta (2700 znakova s prazninama) u MS Word ili PDF formatu.

Kako bi se prijavio/prijavila, molimo te da prvo ispuniš prijavni obrazac, a svoj rad pošalješ na adresu e-pošte pripreme@fso.hr. Ime datoteke neka bude tvoje ime i prezime.*

Osigurat ćemo da tvoje radove pročitaju ljudi kojima je stalo do obrazovanja, a najbolje radove ćemo objaviti na našim mrežnim stranicama i u posebnoj publikaciji.

Također, najbolje radove ćemo nagraditi poklon bonovima od 1.000, 700 i 400 kuna u knjižarama i određenim trgovinama u dogovoru s tobom.

Stoga, olovku, pa računalo u ruke i napiši nam kakvu školu sanjaš!

Ovaj poziv možeš preuzeti ovdje.

Izvor: http://www.fso.hr/2020/05/25/sanjam-skolu-poziv-ucenicama-i-ucenicima-srednjih-skola/


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju