preskoči na sadržaj

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Login
e-DNEVNIK

 

 

BROJAČ POSJETA
Ispis statistike od 7. 11. 2009.

Ukupno: 634484
Ovaj mjesec: 1049
Danas: 54
VIJESTI IZ KNJIŽNICE
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
NOĆ KNJIGE 23.4.2020. - Natječaj školske knjižnice "Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu"
Autor: Nikolina Dolfić, 19. 4. 2020.

Panta rheiSamo mijena stalna jest, poznata je misao grčkoga filozofa Heraklita, koja jasno upućuje na neminovnost promjene. O njoj je rečeno uistinu mnogo – promišljali su je filozofi, sociolozi, književnici, a u posljednje je vrijeme kao imperativ ističu aktivisti i ekolozi, skrećući nam pozornost na činjenicu da se svijet koji poznajemo drastično mijenja.

Pod dojmom alarmantnih vijesti, rodila se ideja da se Noć knjige 2020. posveti pojmu s kojim se misleći čovjek uvijek iznova mora suočavati: PROMJENA. Snažna je to riječ koja budi razne asocijacije i promišljanja. S jedne strane, željno je prizivamo kada razmišljamo o životu u boljem, odgovornijem i humanijem društvu. S druge strane, kada je riječ o mijenjanju vlastitih navika i preispitivanju zacrtanih vrijednosti, ovaj pojam često u nama budi otpor i oklijevanje.     

_________________________________________________________________

Školska knjižničarka organizira natječaj "Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu" te poziva učenike naše škole da se odazovu pozivu na sudjelovanje u Noći knjige i odgovore na zadanu temu PROMJENA, kroz literarni rad ili kroz fotografiju, a ako netko želi, može prijaviti oboje.

  1.  kroz literarne radove (proza i poezija).

Rad mora biti originalan – ne smije prethodno biti objavljen ili posuđen iz nekog već napisanog djela. Svaki rad mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, razred.  Pišite Times New Romanom, font 12, prored 1,5. Radove šaljite kao prilog maila.

  1. kroz fotografiju

Fotografija treba biti u skladu s temom promjena ili u kadru prikazivati knjigu ili čitanje. Svaki učenik može poslati najviše dvije fotografije. Fotografije šaljite kao  prilog maila, a u tekstu navedite svoje ime i prezime te razred.

 

Posebno vas pak pozivamo da o temi razmišljate u kontekstu ekologije i odgovornoga odnosa prema svijetu u kojem živimo, gdje je promjena postala i dijagnoza i imperativ, i strepnja i izazov, nešto što uočavamo i čemu težimo.

Također možete promišljati o knjigama koje su u vama izazvale promjenu, čime su vas inspirirale i čemu su vas naučile.

 

Radove šaljite na adresu tssm.knjiznica@gmail.com

Rok za slanje vaših radova je 23.4.2020. do 12 sati

 

Najbolji radovi bit će objavljeni u Godišnjaku naše škole i mrežnim stranicama školske knjižnice, a učenicima uručene Pohvalnice.

 

Više o manifestaciji pročitajte OVDJE.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju