preskoči na sadržaj

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Login
BROJAČ POSJETA
Ispis statistike od 7. 11. 2009.

Ukupno: 626562
Ovaj mjesec: 8152
Danas: 272
KALENDAR
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

KORISNI LINKOVI

Agencija za odgoj i obrazovanje

                                                                                                                 

                             

 

 

ZNANSTVENI PORTALI

VIJESTI
JAVNI POZIV ZA NASTAVNIKE, UČENIKE I NJIHOVE RODITELJE
Nikolina Dolfić / datum: 29. 10. 2020. 15:48

Tehničko dokumentiranje je temelj inženjerske struke. Učenici naše škole koji se obrazuju za zanimanja Strojarski računalni tehničar i Tehničar za mehatroniku, nastavne predmete Tehničko crtanje i Tehničko crtanje i dokumentiranje, uče dvije nastavne godine, a zatim u sklopu mnogih predmeta računalno izrađuju modele. Isti predmeti, naprednijeg sadržaja, uče se i na studijima mehatronike i strojarstva.  Ponukani činjenicom da ne postoji jedan kvalitetan i pouzdan izvor na kojem se može pronaći informacije o povijesti tehničkog dokumentiranja, pokrenuli smo, u šk.god. 2020./2021., eTwinning projekt "Povijest tehničkog dokumentiranja u strojarstvu" s ciljem izrade vlastitih obrazovnih materijala za učenike. U sklopu projekta planira se realizacija više aktivnosti:

-izrada virtualne izložbe stare opreme i pomagala koja su se koristila u tehničkom dokumentiranju

- postavljanje izložbe u školi sa eksponatima stare opreme i pomagala koja su se koristila u tehničkom dokumentiranju i odvijanju nastave

- prezentacije vještina u izradi tehničke dokumentacije u strojarstvu nekad i sada

- izradu umjetničkog sadržaja koji se bazira na povijesti tehničkog dokumentiranja u strojarstvu

- prezentiranje izrade tehničke dokumentacije u strojarstvu nekad i sad

Za potrebe realizacije navedenih aktivnosti pozivamo nastavnike, učenike i njihove roditelje da nam se pridruže, a naročito u dijelu prikupljanja stare opreme i pomagala koja su se koristila u tehničkom dokumentiranju, kao i stare primjerke strojarskih nacrta i tehničke dokumentacije. U projektu možete sudjelovati na način da nam pošaljete fotografije navedenog ili nam donirate ili posudite za potrebe projekta.

Škola se s idejom izrade virtualne izložbe „Povijest tehničkog dokumentiranja: od crtanja rukom do izrade nacrta“ prijavila na natječaj Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Natječaj „Baština na mreži“ odvija se u sklopu projekta Mreža virtualnih izložbi kulturne baštine: razvoj obrazovnih sadržaja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koji podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Stručni žiri Nacionalne i sveučilišne knjižnice prepoznao je vrijednost ideje i nagradio je. Za izradu te izložbe također ćemo koristiti neke od vaših eksponata.

Zahvaljujemo svima koji će se odazvati pozivu na suradnju.


[OPŠIRNIJE]Izradi infografiku na temu „Koronavirus – Zaštiti sebe i druge“
Nikolina Dolfić / datum: 21. 10. 2020. 18:42

Ministarstvom znanosti i obrazovanja poziva sve osnovne i srednje škole Republike Hrvatske na sudjelovanje u nagradnom natječaju u izradi infografike na temu „Koronavirus - zaštiti sebe i druge“.

Ovaj nagradni natječaj provodi se u cilju poticanja učenika da steknu znanja i razviju svijest o zaštiti zdravlja tijekom epidemije bolesti COVID-19.

Žele uključiti učenike i potaknuti ih da na originalan i kreativan način prikažu svoje mišljenje i izraze svoj stav o ovoj temi. Najbolji rad bit će nagrađen.

Natječaj se provodi u dvije kategorije: radovi učenika osnovnih škola i radovi učenika srednjih škola.

Natječaj provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom zdravstva Republike Hrvatske, Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Nagradni natječaj traje do 9. studenog 2020. godine do kada se radovi (infografike) (format A4 ili A3, PDF ili JPG) zajedno s ispunjenim prijavnim obrascem mogu poslati na adresu elektroničke pošte skolska.medicina@hzjz.hr

Kako sudjelovati u natječaju?

Infografiku (u formatu A4 ili A3, PDF ili JPG) i popunjen prijavni obrazac potrebno je poslati na adresu elektroničke pošte skolska.medicina@hzjz.hr najkasnije u ponedjeljak 9. studenog 2020. godine.

Više informacija dostupno je na stranicama HZJZ-a: https://www.hzjz.hr/sluzba-javno-zdravstvo/poziv-skolama-na-nagradni-natjecaj-za-izradu-infografike-na-temu-koronavirus-zastiti-sebe-i-druge/

te Ministarstva znanosti i obrazovanja: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/poziv-skolama-na-nagradni-natjecaj-za-izradu-infografike-na-temu-koronavirus-zastiti-sebe-i-druge/3993.

Učenici koji se žele javiti na natječaj trebaju kontaktirati školsku knjižničarku.


[OPŠIRNIJE]PREVENTIVNI PROGRAM - ANKETA ZA MATURANTE
Nikolina Dolfić / datum: 12. 10. 2020. 15:23

Molimo maturante naše škole da se odazovu i ispune ANONIMNU anketu  Konzumacija alkohola i droga među maturantima srednjih škola.
Anketa služi u svrhu razvijanja preventivnog programa za mlade koji provodi Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije, a pristupiti joj možete putem ove poveznice:

https://forms.gle/dFsRCrsiQgeCFciS6


[OPŠIRNIJE]PODJELA SVJEDODŽBI O POLOŽENIM ISPITIMA DRŽAVNE MATURE
Nikolina Dolfić / datum: 17. 9. 2020. 08:35

Podjela svjedodžbi o položenim ispitima Državne mature bit će danas u 14.15 sati.

IK Nađan Dumanić


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA/SKRBNICIMA U SVEZI ORGANIZACIJE NASTAVE ZA ŠK. GOD. 2020./2021.
Nikolina Dolfić / datum: 2. 9. 2020. 12:50

Kako smo u prethodnoj objavili najavili, objavljujemo konačnu obavijest vezano za organizaciju nastave za školsku godinu 2020./2021., kao i raspored za prvi dan nastave. Ravnateljevu Odluku sa svim bitnim informacijama preuzmite OVDJE

Također vam prilažemo i dokumente Modeli i preporuke za provedbu nastave u šk. god. 2020./2021. te Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021., koje su propisalI MZO i HZJZ.

Ravnatelj

Marin Tvrdić, dipl. ing.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA SVE UČENIKE - POČETAK NASTAVE U ŠK. GOD. 2020./2021.
Nikolina Dolfić / datum: 31. 8. 2020. 08:31

Zbog novonastale situacije uslijed pandemije koronavirusa škola će svoju nastavu provoditi u dvije smjene i to na način da će učenici prvih i trećih razrednih odjeljenja nastavu pohađati u jutarnjoj smjeni s početkom u 8.00 sati. Druga smjena koju nće pohađati učenici drugih i četvrtih razrednih odjeljenja započeti će u 14.15 sati.

Svakog nastavnog tjedna učenici će rotirati smjene tijekom cijele nastavne godine.

Konačnu obavijest o svim detaljima moći ćete vidjeti na mrežnim stranicama škole u srijedu 2. rujna 2020.

Ravnatelj

Marin Tvrdić, dipl. ing.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O IZRADI I PREUZIMANJU GODIŠNJIH POKAZNIH KARATA
Nikolina Dolfić / datum: 24. 8. 2020. 13:45

Zajedničkom suradnjom Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju i tvrtke Promet d.o.o. Split u 2019. godini su po prvi puta učenicima dodijeljene godišnje pokazne karte kako bi se korisnicima olakšalo korištenje prava besplatnog javnog gradskog prijevoza. Obavještavaju se postojeći korisnici i budući korisnici koji zadovoljavaju uvjete da sve informacije potraže OVDJE.


[OPŠIRNIJE]ANKETNI UPITNIK ZA MATURANTE
Nikolina Dolfić / datum: 9. 6. 2020. 09:14

Dragi maturanti, naša škola je dala suglasnost gđi Ivoni Vrkić Boban, dr. med., za provođenje anketnog upitnika među našim maturantima te vas molimo da se odazovete u što većem broju. U nastavku je dopis s detaljnim uputama.

Molimo Vas da ispunite anketni upitnik o konzumaciji alkohola i droga koji je dostupan na poveznici ispod. Upitnik je u potpunosti anoniman, stoga Vas molimo da iskreno odgovarate na postavljena pitanja, a treba tek 5-10 minuta za njegovo popunjavanje. Ispunjavanjem upitnika ostvarujete pravo sudjelovanja u nagradnoj igri te će slučajnim odabirom jedan od sudionika ankete biti nagrađen s 1000 kn. Nadamo se što većem odazivu kako bi imali što vjerodostojnije podatke. Pristup anketi omogućen je do kraja lipnja.

https://forms.gle/ZF7y65hLiYBPVwFt9

Od srca zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam.

S poštovanjem,

Ivona Vrkić Boban, dr.med.

Klinika za dječje bolesti

KBC Split


[OPŠIRNIJE]NACIONALNA RAZINA NATJECANJA "ČITANJEM DO ZVIJEZDA"
Nikolina Dolfić / datum: 8. 6. 2020. 10:33

Na ovogodišnje fantastično putovanje, u novu sezonu Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja - Natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda“ za srednje škole, krenuli su i učenici naše škole. Prošlog je petka održana nacionalna , treća razina online kviza “Čitanjem do zvijezda“.

Lea Tičina (1.D) i Josip Bušelić (4.C) su svojim znanjem i trudom prošli školsku i županijsku razinu te sudjelovali i na nacionalnoj razini natjecanja, na čemu im od srca čestitamo.

Za sudjelovanje u kvizu, bilo je potrebno pročitati tri klasika SF literature:

1.  Adams, Douglas. Vodič kroz galaksiju za autostopere 

2. Bradburry, Ray. Fahrenheit 451

3. Huxley, Aldous. Divni (vrli) novi svijet

Za uspješan plasman na višu razinu, bilo je potrebno znati i faktografska pitanja o književnom žanru, biografijama književnika, vremenskom razdoblju i sl.

Mentorica učenicima bila je školska knjižničarka Nikolina Dolfić, a provođenje ispita nadgledalo je tročlano povjerenstvo: Mirjana Kamber, prof., Sanja Ogrebić, prof i Antonija Medak, mag. bibl. (OŠ "Brda").

Više informacija o samom projektu potražite OVDJE.


[OPŠIRNIJE]INTERAKTIVNA PREZENTACIJA O ŠKOLI
Nikolina Dolfić / datum: 1. 6. 2020. 11:54

Dragi osmaši, drage osmašice,

pred vama je interaktivna prezentacija o Tehničkoj školi za strojarstvo i mehatroniku, Split putem koje ćete dobiti sve informacije i vjerujemo, sve odgovore na pitanja koja imate, a koji su vam potrebni kako biste se odlučili upisati u našu školu te nastaviti svoje obrazovanje u jednom od dva obrazovna programa - Strojarski računalni tehničar ili Tehničar za mehatroniku.


Hvala na interesu i puno upjeha pri upisu u prvi razred.
Očekujemo vas!

 


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKA KNJIŽNICA DOSTUPNA ONLINE
Nikolina Dolfić / datum: 9. 4. 2020. 11:17

Na mrežnoj stranici škole pronađite virtualnu školsku knjižnicu koja sadrži poveznice na referentnu zbirku, knjige, serijske publikacije, korisne portale i kulturne sadržaje dostupne online. Vjerujemo da će vam poslužiti kao pomoć u učenju i istraživanju, ali i ponuditi prijedloge za provođenje slobodnog vremena uz kazališne predstave, filmove ili virtualne šetnje muzejima.

 


[OPŠIRNIJE]NAŠA ŠKOLA DOBILA OZNAKU eTWINNING ŠKOLA 2020./2021.!
Nikolina Dolfić / datum: 19. 3. 2020. 18:22

Marljivim trudom i radom našeg tima nastavnika, a ponajviše učenika koji su sudjelovali u  školskim eTwinning projektima (Faust Vrančić očima naših učenika, Čudesna voda pamti čovjekov utjecaj i One small step for a man, one giant leap for European - Young entrepreneurs of Europe), naša je škola zaslužila oznaku eTwinning škola 2020./2021.

Velika je čast priključiti se zajednici eTwinning škola koje promiču europsku suradnju i daju primjer dobre prakse svim školama u eTwinning zajednici i izvan nje.

Popis nagrađenih europskih škola pogledajte OVDJE.

 


[OPŠIRNIJE]FILMSKI URADAK
Nikolina Dolfić / datum: 19. 12. 2019. 11:56

Zadovoljstvo nam je predstaviti vam film o našoj školi na kojem je radilo 17 učenika (Luka Poparić, 1.D, Bruno Musinov, 2.D, Anton Matthew Brooks, 2.D, Gajo Hrabar, 2.D, Rocco Bošnjak, 3.A, Karlo Dvornik, 3.A, Jure Bakota, 3.D, Tino Sablić, 3.D, Marko Batovanja, 4.A, Šimun Lovrić, 4.A, Borna Bratim, 4.B, Josip Šušnjara, 4.B, Nediljko Granić, 4.D, Mikula Bašić, 4.D, Ante Puljiz, 3.D, Neno Brkljača, 3.D i Marin Guić, 1.D) u sklopu eTwinning projekta "One small step for a man, one giant leap for European - Young entrepreneurs of Europe".

Film je snimio i uredio Marin Guić, učenik 1.D razreda.